IPL epilácia



.
obrázokTúžite po krásnej, hebkej a žiarivej pleti? Stačí sa iba rozhodnúť!

Pozývam Vás zakúsiť kúsok Paríža v príjemnom prostredí salóna Belladonna, kde sa môžete presvedčiť, že "zdravie pristane aj vašej pokožke."

Očakáva Vás profesionálna značka, individuálny prístup, starostlivosť šitá na mieru a to v podobe ošetrení exkluzívneho charakteru, ktoré sa tešia medzinárodnému záujmu.
 
Trvalé odstránenie nežiadúceho ochlpnenia
Vlások obsahuje pigment melanín. Ten absorbuje svetlo prístroja a mení ho na teplo. Teplo vedené vlasom deštruuje vlasový folikul, ktorý sa stáva neschopný produkovať nový vlas.
Metóda nie je bolestivá, je vhodná takmer pre každé miesto na tele. Efekt je dlhodobý a po niekoľkých opakovaniach možno dospieť  do štádia, ktorému hovoríme permanentná redukcia vlasu. Počas ošetrenia sa dorastajúce chľpky nesmú vytrhávať, je možné ich len holiť, strihať, eventuálne odstraňovať  depilačným krémom alebo penou. vytrhávanie znižuje účinnosť metódy. Epiláciu pulzným svetlom je možné použiť na tvár a aj na veľké plochy (končatiny, atď....). Veľmi sa osvedčila pri zarastaní chľpkov. Je jednou z mála metód, ktorá zarastanie rieši. Počet ošetrení  je individuálny. Priblížne 8 až 10.
 
Omladzovanie pokožky a odstraňovanie vrások - fotorejuvenizácia
Fotorejuvenizácia - Fotoomladenie

V súčasnosti najúspešnejšia neinvazívna ambulantná metóda bez použitia chirurgického zásahu na omladenie a regeneráciu pokožky, ktorou sa docieli mladistvejší vzhľad, vypnutie ochabnutejších partií tváre, zmiernia sa jemné mimické vrásky, pokožka sa rozžiari, zredukujú sa začervenania (odstraňovanie erytému), rozšírené cievky, pigmentácie, rozšírené póry pri liečbe akné.

Na fotoomladenie sa využíva intenzívne pulzné svetlo (IPL), kde svetelný lúč prechádza  do hlbších vrstiev pokožky a navodzuje novotvorbu kolagénových vlákien, ktoré sú zodpovedné za vypnutie pokožky. PLeť je žiarivejšia, pružnejšia a mladistvejšia.

Účinky fotoomladenia pomocou IPL:
  • novotvorba kolagénu - redukcia jemných vrások a vypnutie pleti
  • redukcia pigmentových škvŕn - vybielenie pleti cca o 70%
  • redukcia cievok cca o 80-90%
  • zúženie rozšírených pórov a redukcia akné o 50-60%
  • zjemnenie drobných jazvičiek
Pred ošetrením
  • nefajčiť 2h pred i po ošetrení
  • nelíčiť sa 24h po ošetrení
  • neopaľovať sa v soláriu
  • pokiaľ sa opaľujete na slnku - odporúča sa používať opaľovacie prostriedky s UV faktorom
Priebeh ošetrenia

Ide o ambulantný , temer bezbolestný  zákrok, ktorý trvá od 10-20 minút. Pacient cíti jemné pichnutie a prehriatie pokožky. Oči sú chránené tmavými okuliarmi. Postupne sa na požadované partie prikladá svetelná jednotka prístroja a aplikuje sa tzv. intenzívne pulzne svetlo (IPL), ktoré preniká do hlbších partií pokožky. Nakoniec sa pleť chladí a lokálne sa aplikuje krém s ukľudňujúcim a protizápalovým účinkom, čím sa redukujú nežiaduce účinky.

Výsledný efekt zákroku

Aby sme dosiahli požadovaný dlhotrvajúci efekt, zákrok je vhodné opakovať cca 5-6krát v 3-4 týždňových intervaloch. Vhodný vek so začatím fotorejuvenizácie je priblížne od 30 rokov, čím docielime výrazne oddialenie procesu starnutia pokožky.Táto metóda je vhodná ako pre ženy tak i pre mužov.

Liečenie akné

IPL výrazne redukuje zápaly pokožky a rozšírené póry. Ošetrenia musia byť pravidelné.

 
Cievne ošetrenia
Neželané cievne lézie (žilky) a začervenanie možno pulzným svetlom úspešne redukovať. Žiarenie je pri odstraňovaní žiliek vychytávané v krvnom farbive - hemoglobíne. Energia lúča sa premení na teplo, čo následne vedie k deštrukcii cievy a jej odstráneniu IPL.